Школата на Етър- 1924 поднови тренировките и афганистанец се пробва в мъжкия отбор
Школата на Етър- 1924 поднови тренировките и афганистанец се пробва в мъжкия отбор / Дарик нюз, архив

Старши треньорът на "Етър- 24" Сердар Даят пробва двама млади футболисти с холандски паспорти по време на лагера в Анталия. Али Айдоган е привлечен от турския „Кайзериспор". Той е 19-годишен, роден е на 16 април 1993 г. в Енсхеде и има холандско гражданство. Висок е 175 сантиметра и играе като дефанзивен халф и защитник.
21- годишния Файсал Шаесте пък е роден на 21 юни 1991 в столицата на Афганистан- Кабул, но има и холандско поданство.
Халфът е юноша на „Твенте" и дори е избиран в топ 10 на страната на лалетата в своята възраст. През лятото на 2010 г. е привлечен в елитния „Херенвеен", с който подписва двегодишен договор. Там не успява да се наложи и отива във втородивизионния ФК „Осс", от който е поканен в „Етър- 1924".
В четвъртък международната селекция във виолетови екипи трябва да играе контролна среща с унгарския „Уйпещ". Тимът е на подготовка в Белек, но в сайта няма заложен мач с етърци. За четвъртък там са записали контрола със „Симур" (Азербайджан), а за събота с „Дунайварош" (Унгария).

 Междувременно всички отбори от Детско- юношеската школа на клуба започнаха подготовка. В понеделник старшата възраст проведе първа тренировка, като въртя обиколки на стадион "Ивайло". На теренъа в Старото военно училище пък водят занимания всички останали възрастови групи. Те подновиха тренировките от 14 януари, а футболисти, които учат в Спортното училище още след Новогодишните празници.