/ Община Горна Оряховица
В предстоящата „Семейна събота” на 22 юни музейните специалисти ще представят ново творческо ателие, свързано с водещата тема на ваканционната програма през това лято - „Керамиката - хилядолетни послания”.
 
Община Горна Оряховица


Всеки посетител ще има възможността буквално да се докосне до един от най-старите занаяти на човечеството - грънчарството. Специален гост на ателието ще бъде майстор Валентин Димитров от град Елена. 

Инж. Добромир Добрев и зам.-министър Янко Иванов откриха Празника на горнооряховския суджук (СНИМКИ)

Той ще демонстрира традиционни грънчарски техники и украси, като същевременно ще помогне на деца и родители сами да изработят свое керамично изделие (паничка, чинийка, чашка или друго) на старо крачно грънчарско колело.

Община Горна Оряховица

В 10.30 часа започват любимите игри на най-малките - „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”. От горнооряховския музей напомнят на желаещите да се включат в игрите да бъдат точни, защото състезанията с награди се провеждат само по веднъж в съботния ден - сутрин от 10.30 до 11.00 часа.

И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса дава възможност на всички да участват в образователните кътове и работните ателиета, да се включат в игрите „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи” и да разгледат музейните експозиции. 

Работното време на музея за посещение на „Семейни съботи” е от 10;00 до 17:00 часа.