С научна конференция Стопанският факултет на ВТУ отбелязва 20-та си годишнина
С научна конференция Стопанският факултет на ВТУ отбелязва 20-та си годишнина / DarikNews.bg, архив

С научна конференция "20 години инвестиция в бъдещето" Стопанският факултет във ВТУ ще отбележи 20-та си годишнина. Форумът се провежда днес и утре в Пети корпус и е под патронажа на ректора на университета проф. Пламен Легкоступ. Откриването ще бъде от 12.30 ч. с фотоизложба, показваща историята и дейността на факултета.

Конференцията ще протече в заседания по секции - "Икономика", "Администрация и управление" и "Обществени комуникации, социални, политически и правни науки". Ще присъстват учени от Института за икономически изследвания на БАН, преподаватели от ВТУ, Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, Висше училище Международен колеж, НВУ "Васил Левски", Технически университет в Габрово, Медицински колеж към Медицински университет-Плевен, Институт по животновъдни науки-Костинброд.

Участниците ще разискват въпроси, свързани с икономическото развитие на страната, пазара на труда, до колко българските студенти са адекватно подготвени и отговарящи на условията на бизнеса, проблеми на чуждоезиковото обучение, връзки между граждани и институции, преддипломен стаж и практика на младите специалисти и други разнообразни теми.

На 19 май от 13.30 ч. в Библиотечно-информационния център на корпуса ще се състои тържествено връчване на дипломите на випусници, завършили бакалавърски и магистърски програми във факултета.