Римски легионери поздравиха дипломираните магистри в Свищов
Римски легионери поздравиха дипломираните магистри в Свищов / netinfo

Вицепрезидентът на Група "Сторико Романо" Пиетро Галоне, придружен от четирима сенатори и двама преторианци, бе сред официалните гости на церемония по дипломиране на магистри в Стопанска академия „Д. А. Ценов". Италианската делегация бе част от групата „Сторико Романо", която участва в историческите възстановки на Античния фестивал "Орел на Дунава" в Свищов.

В аулата на Стопанска академия италианските гости, облечени с автентичните римски одежди, бяха посрещнати с бурни аплодисменти от новите магистри. Дипломите им връчи директорът на Центъра по магистърско обучение доц. д-р Иван Спиридонов, а пред сградата на Ректората те бяха приятно изненадани.

За първи път дипломираните магистри бяха посрещнати от Първи италийски легион, предвождан от своя легат Стефан Проданов - докторант в Стопанска академия, и съставен от свищовски студенти. Под водачеството на центуриона Верони Маринов, легионерите поздравиха магистрите с изпълнение на римски команди и осигуриха шпалир за официалната снимка с тоги и хвърлянето на барети.