документ химикал писалка мъж
документ химикал писалка мъж / ThinkStock/Getty Images
РИК-Велико Търново окачестви единствената подадена жалба като основателна. В сигнала пише, че в горнооряховското село Крушето е гласувало лице, което е с постоянен адрес гр. София и не е подало заявление за гласуване по настоящ адрес. 

"Двама представители на РИК-Велико Търново посетиха на място СИК и установиха, че действително под т. 2 в допълнителната страница на избирателния списък, е дописано лицето И. П. Д., с постоянен адрес гр. София.

По данни на членовете на СИК, същият е допуснат да гласува и е осъществил това свое право преди лицето да бъде открито в избирателния списък. Комисията е констатирала, че същия не фигурира в избирателния списък-част 1. Предвид обстоятелството, че лицето е упражнило правото си на глас, същото е дописано под чертата в избирателния списък и е попълнило декларация –образец приложение 75-ЕП.

Комисията го е допуснала, защото го познават като жител на населеното място. Към настоящия момент няма данни лицето да е гласувало и по постоянния си адрес. Това обстоятелство ще се установи след проверка на избирателните списъци от ГД ГРАО", каза председателят на комисията Десислава Йонкова.

Представителите на РИК са указали на членовете на СИК да спазват стриктно Изборния кодекс и Методическите указания на ЦИК.

Настоящото решение подлежи на обжалване в тридневен срок от по-късното по ред, обявяване / публикуване, пред ЦИК - гр. София.