Яна Ресен  e шестият носител на Прити къп, двама си поделиха голмайсторската корона
Яна Ресен e шестият носител на Прити къп, двама си поделиха голмайсторската корона / Дарик нюз

"Яна Ресен" спечели шестото издание на турнира по футбол "Прити къп" в Г. Оряховица. Финалният мач се игра пред пълни трибуни, десетки правостоящи бяха наобиколили игрището в комплекса. В спора за върха се срещнаха, с малки изключения, футболисти от горнооряховската школа, като за шампионите играха по- опитни състезатели, а в състава на "Юнгите" бяха юноши старша възраст на "Локомотив". Преди почивката гол не падна, резултатът бе открит в средата на втората част от Даниел Рачев. Той стреля отдалеч, бившият капитан на "Етър 24" Мариян Генов хитро се наведе, и за вратаря на младоците Пламен Христанов не остана време за реакция. Мартин Йорданов изравни също с шут от дистанция, но и с помощта на рикушет, заблудил стражът на "Яна" Анатоли Гугов.

Отново Даниел Рачев се отзова на добра позиция пет минути преди края и реши спора с точно попадение за 2:1.

За шампионите, водени от треньора Иван Попов, освен Гугов, Генов и Рачев играха още: Йордан Иванов, Георги Бижев, Владимир Русев, Станислав Петров, Павел Гицов, Пламен Иванов, Цветан Илиев, Милен Пенев и Ивелин Цанев.

Много зрелищен бе и двубоят за 3- 4 място между "Стенли" и "Долапчиеви", завършил 4:3 с победно попадение в продълженията, в редовното време резултатът бе 3:3. Четири попадения за победителите, две от дузпи, заби Ангел Кабакчиев, две за победените върна Мартин Иванов, едно бе дело на Иван Иванов.

"Яна Ресен"  e шестият носител на "Прити къп", двама си поделиха голмайсторската корона
netinfo

Любопитно е, че тимът на "Стенли" се яви на награждаването с екипи на "Астън Вила" до един с №19, в знак на подкрепа за доскорошния капитан на националния отбор и на бирмингамския тим Стилиян Петров- Стенли, който води борба с левкемията.

"Яна Ресен"  e шестият носител на "Прити къп", двама си поделиха голмайсторската корона
netinfo

 Бронзовият медалист от САЩ- 94 Бончо Генчев, организаторът на турнира и собственик на спортния комплекс в Г. Оряховица- Евгени Иванов, бизнесменът Николай Цачев и екслокомотивецът Евгени Цачев връчиха наградите на призьорите. Освен купа е златни медали победителите получиха и премия от 1100 лева, вторите взеха 700 лв., третият отбор 350 лв. За най- добър вратар бе определен Пламен Христанов от "Юнгите", а Тихомир Кънев и Аврам Аврамов си разделиха първото място сред стрелците с 18 попадения. Призът на колегите от сайта http://regnews.net за честна игра стана притежание на "Динамо- Бабенец".