Пролетният етап на Движи се и победи стартира в неделя
Пролетният етап на Движи се и победи стартира в неделя / netinfo

Пролетниятетап от кампанията “Движи се и победи” започва в събота, ще продължи до31 май и ще премине по три туристически маршрута. Товасъобщи д- р Красимира Петрова от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве,В. Търново. Съорганизатори са община Велико Търново, Младежки дом, Туристическо дружество “Трапезица-1902” и регионалната хигиенна инспекция. За втори път в кампанията ще се включат жителите на Г. Оряховица и Лясковец, които заедно с великотърновци ще трябва да преодолеят туристически маршрути до хижа “Божур”, Петропавловския манастир и Ксилифор.
Кампанията ще бъде закрита в последния ден на май със спортно-туристически празник на Ксилифор. За първи път тогава ще бъде организиран и турнир по спортен риболов, със съдействието на ловно- рибарското дружество “Сокол- 1884”. По случай Световния ден без тютюнопушене подрастващите ще имат възможност да рисуват на открито в конкурса “Децата- независими от тютюна”.

Повече за туристическите маршрути и за спортния празник на Ксилифор, чуйте в прикачения файл от секретаря на ТД “Трапезица- 1902” Георги Димитров.


Голямата награда на “Движи се и победи- пролет 2008” евелосипед и ще бъде изтеглена чрез жребий на 6 юни между всички участници, преодолели и трите маршрута. Организаторите ще раздадат шест награди за различните възрастови групи и четири специални награди за най-малък участник, най- възрастен участник, семейство и непушач, навършил 18 години. Ще бъде присъдена и награда за най- атрактивен турист, осигурена от Младежкия дом във В. Търново.
От стартирането на “Движи се и победи” във В. Търново, през есента на 2001 година, досега са се провели 13 кампании, в които са се включили 6834 души.