Проф. Петко Петков с юбилеен сборник Ние в науката и науката в нас
Проф. Петко Петков с юбилеен сборник Ние в науката и науката в нас / Дарик нюз, архив

Сборникът “Ние в науката и науката в нас” ще бъде представен на 29 ноември от 14.00 ч. в Пети корпус на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”. Книгата излиза по повод 50-годишнината на проф. д-р Петко Петков- председател на Великотърновския клон на Съюза на учените.

Сборникът съдържа изследвания на петдесет български и чуждестранни учени, свързани не само творчески, но и житейски с юбиляря. Основната част от публикациите са на историческа тематика, но освен тях са включени и изследвания на учени филолози, юристи, икономисти, етнолози и теолози. Публикувани са и приветствия към юбиляра от акад. Дамян Дамянов, председател на Съюза на учените в България, от ректорите на двата университета в старата столица проф. Пламен Легкоступ и бригаден генерал Цветан Харизанов, от омбудсмана на ВТУ доц. д-р Владимир Попов и от Свещеноиконом Славчо Иванов.

Форума ще открие почетният председател на Великотърновския клон на Съюза на учените проф. Иван Харалампиев, а студиите и статиите в сборника ще представи проф. Христо Глушков.