/ Общиан Свищов
През 2019 година рекорден брой състави взеха участие в XVII-я Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов.

Стартира XVII-ти Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов

Шестнадесет състава мериха актьорски умения на камерната сцена на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и радваха публиката в Свищов. През двата дни на Фестивала жури в състав: Крум Гергицов – председател и Розин Чапанов, и Йото Йотов - членове, наблюдава изявите на актьорите и определи следното класиране:
 
Специалната награда на кмета на община Свищов отиде при НЧ „Съгласие“ – гр. Каварна, за спектакъла „Прелъстяването“, от Нийл Саймън.

Постановка – Злати Златев.
 
НАГРАДИ ЗА СПЕКТАКЪЛ

ПЪРВА НАГРАДА се присъжда на Любителски театър „Асорти“, при НЧ „Градище“ - Своге, за спектакъла „Прах при прахта“, от Харолд Пинтър.
Постановка – Мариета Любенова;
 
ВТОРА НАГРАДА се присъжда на НЧ „Пенчо Славейков”  - Трявна, за спектакъла „Жена ни е светица”, от Миро Гавран.
Постановка – Николай Узунов;
 
ТРЕТА НАГРАДА се присъжда на Драматичен театър при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”  - Свищов, за спектакъла „Фейсбукът на Чудомир”, по Чудомир.
Постановка – Митко Рупов.
 
ИНДИВИДУАЛНИ НАГРАДИ
ПЪРВА НАГРАДА ЗА МЪЖКА РОЛЯ се присъжда на Румен Стоянов, за ролята на поп Кръстьо, в спектакъла „Великденско вино” - Карлово;
 
ВТОРА НАГРАДА ЗА МЪЖКА РОЛЯ се присъжда на Петър Рангелов, за ролята на бае Славе, в спектакъла „Бае Славе” - Трявна;
 
ТРЕТА НАГРАДА ЗА МЪЖКА РОЛЯ се присъжда на Емил Енев, за ролята на Гриша, в спектакъла „Остани си с носа” - Сопот.
 
ПЪРВА НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ се присъжда на Красимира Господинова, за ролята на Тя, в спектакъла „Другият човек”  - Гълъбово;
 
ВТОРА НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ се присъжда на Алла Петрова, за ролята на Етел, в спектакъла „Когато котката я няма”  - Приморско;
 
ТРЕТА НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ се присъжда на Стойка Петкова, за ролята на Момичето, в спектакъла „Само за жени” Нова Загора.
 
ДРУГИ НАГРАДИ:


Награда от Съюза на народните читалища – София, за високи творчески постижения получиха Общински театър при Дом на културата „Енергетик” – Гълъбово, за „Другият човек”, от Пьотр Гладилин; Самодеен театрален състав при НЧ „Самообразование – 1919” – Приморско, за „Когато котката я няма”, от Джони Мортимър и Брайън Кук; Театрална школа „Нюанси – Троян, за „Сънят на Фрея”, от Теодор Лука.Наградата на ПБНЧ „Еленка и Кирил д. Аврамови – 1856“ гр. Свищов получи Читалищен театър „Елена Снежина” при НЧ „Васил Левски - 1861” - Карлово, за „Великденско вино”, от Константин Илиев.