полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Трима водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на РУ – Г. Оряховица и Свищов.

Вчера в с. Поликраище за проверка е бил спрян лек автомобил «Ауди», управляван от 22-годишния Й. Й. от същото село. В началото на проверката водачът изхвърлил от автомобила топче хартия, за което е установено, че съдържало метаамфетамин. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис и метаамфетамин. При последвали претърсвания на два адреса са иззети още листна маса, която е реагирала на канабис. Й. Й. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същата вечер в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил «Нисан», управляван от 33-годишния П. П. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотичин вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Вчера следобед в Свищов е извършена проверка на лек автомобил «Пежо», управляван от 54-годишния В. Ч. от същия град. В хода на проверката е установено, че транзитните табели на возилото са с изтекла валидност, а водачът е седнал зад волана след употреба на амфетамин. При последвало претърсване в имот на водача в с. Ореш са установени и иззети електронна везна и тревиста маса около 3 гр. реагираща на марихуана. В. Ч. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

По всички случаи са образувани бързи производства.