Подредиха фотоизложба в памет на жертвите на катастрофи
Подредиха фотоизложба в памет на жертвите на катастрофи / DarikNews.bg
Подредиха фотоизложба в памет на жертвите на катастрофи
47269
Подредиха фотоизложба в памет на жертвите на катастрофи
  • Подредиха фотоизложба в памет на жертвите на катастрофи

Снимки на обърнати тирове, смачкани автомобили и жертви на тежки катастрофи са подредени във фоайето на сектор „Пътен контрол" във Велико Търново (бившата паспортна служба). Фотоизложбата е посветена на Деня за възпоменание на загиналите на пътя, който се отбелязва всяка третата неделя на ноември. Снимките са 21 и са предоставени от фоторепортерите Валентин Русанов и Даниел Йорданов.

Целта на изложбата е да обърне внимание на тежките последици от пътни произшествия и да въздейства върху водчите, които идват да си получават наказателните постановления и които са били лишавани от правоуправление. На част от снимките са показани дори тела на убити водачи и пътници.

Подредиха фотоизложба в памет на жертвите на катастрофи
netinfo

„Никой не е застрахован от подобни инциденти, които стават само за секунди и тази изложба показва, че не се смачкват само ламарините, но и човешкият живот", каза говорителят на Областната дирекция на МВР Марияна Христова.

141 пътни произшествия са станали от началото на годината в областта. 21 души са загинали, ранените са 173-ма. В сравнение с миналата година жертвите са намалели с пет, но броят на тежките катастрофи остава постоянен, коментира началникът на сектор „Пътна полиция" гл. инсп. Николай Иванов. Според него основната причина за автопроизшествията е слабата дисциплина на водачите на пътя. С цел намаляване на пътния травматизъм в района на Присовските завои е поставен денонощен наряд, каза още шефът на Пътна полиция. Дирекцията обаче не разполага с ресурс за обезпечаване на всички опасни участъци в областта.

Чуйте повече в звуковия файл.