/ netinfo
Пипи - любимата героиня на всички деца, започва нов живот на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. „Пипи Дългото чорапче” е новото заглавие в афиша на храма на Мелпомена, а премиерата е на 23 април от 18.00 часа в камерна зала.

„Романът на Астрид Линдгрен е едно от най-обичаните произведения за деца, писани някога. Точно с него авторката става много популярна”, обяснява режисьорът Стефан Методиев, който е работил и по сценографията на спектакъла.

Негова е и адаптацията на текста по романа на шведската авторка. „Избрахме това заглавие, защото Пипи е любима на всички деца заради нейната неподправеност и свободомислие. Тя е първият литературен образ на свободното дете”, признава Стефан Методиев. 

В шарения детски свят на въображението ще се пренесе публиката по време на представлението. „Действието се развива в къщата на Пипи - Вила Вилекула, която е място за приключения и забавни игри.

Обградена е с гора от огромни близалки”, издава част от сценичните решения постановчикът. По думите му постановката е насочена към всички деца – от най-малките до порасналите, за които детството е още живо.

В образа на щурата Пипи в спектакъла се превъплъщава актрисата Силвия Шекилова. Като нейните приятели Томи и Аника на сцената й партнират Георги Тодоров и Дария Йорданова.

Дончо Дончев играе Блум, а Алфидин Раифов ще видим като Карлсон Гръмотевицата. Музика в спектакъла е на Михаил Шишков. Като асистент режисьор над постановката е работила Силвия Шекилова.

Билети за премиерата на „Пипи Дългото чорапче” на 23 април от 18.00 часа се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново.
Снимка: Даниел Йорданов