Пиеса от Брехт излиза на великотърновска сцена
Пиеса от Брехт излиза на великотърновска сцена / снимки: МДТ

Второ премиерно представление ще има тази вечер пиесата „Сватбата на дребния буржоа" от Бертолт Брехт във великотърновския театър "К. Кисимов". Началото на спектакъла е от 19,00 ч. в камерната зала. Първата премиера беше на 11 декември.

Режисьор на пиесата е Гаро Ашикян, сценографията е дело на Милена Пантелеева, асистент режисьор е Стефка Петрова. Това е четвъртото премиерно заглавие за Музикално-драматичния театър през този творчески сезон. Пиесата не се вписва в представите за комерсиален театър и в нея участва целият актьорски състав на театъра.

Как общуваме помежду си, дали общуваме достатъчно често, до каква степен сме жестоки един към друг - това са част от проблемите, които поставя творческият екип.

В ролята на бащата и майката на булката великотърновската публика ще види Стефан Методиев и Стефка Петрова. Образите на булката и младоженеца са поверени на Стефка Златкова и Милен Иванов.

Сестрата на младоженката ще изиграе Цанка Цанева, а нейният мъж - Иван Митев. Кирил Михов се въплъщава в образа на приятеля на булката. Интерес предизвиква ролята на младия мъж, поверена на нежната великотърновска актриса Силвия Шекилова. В ролята на жената влиза Лиляна Иванова.

Билети се продават на касата на театъра.