/ netinfo
„Забавянето на ремонта на покрива на Народно читалище „Градина“ в с. Върбица ще доведе до това майсторите да работят в сезона на дъждовете. Проблемът съществува от години; средствата са планирани от началото на годината. Въпреки това сме свидетели на поредния пример в нашата Община за лошо планиране на дейностите“, каза общинският съветник Огнян Стоянов по време на среща с жителите на селото.

Важни въпроси за пътната безопасност поставиха общинските съветници от БСП-Горна Оряховица  

Присъстващите в пенсионерския клуб настоятелно питаха кога ще започне ремонтът, за да спре теча, който вече компрометира сградата. „Приели сме в капиталовата програма 32 000 лева от целевата субсидия за държавни дейности.

Това означава, че пари за ремонта има и Общината още от началото на годината е можела да започне процедурите, за да организира ремонта в подходящите за това месеци. В началото на октомври за мен е ясно, че работата не е започнала и няма яснота кога това ще стане“, обясни Стоянов.

БСП ще настоява Община Горна Оряховица сама да организира сметосъбирането си

Той предложи на присъстващите да отправи от тяхно име питане до общинския кмет защо се е наложило забавянето. Стоянов припомни, че след предишните актуални питания от съветниците от БСП в капиталовата програма на Общината беше заложен ремонтът на пътя в с. Върбица към изхода за с. Бряговица, който е изпълнен.

„Това показва, че проблемите на хората трябва да се поставят в Общинския съвет. Натискът от различни места дава по-голям шанс да се случат нещата“, обясни общинският съветник от опозицията. Той припомни, че БСП застана на страната на гражданите и не допусна строителството на жилища за маргинализирани групи, прахосването на средства за кръгово кръстовище до Съдебната палата, закриването на механотехникума и редица други наболели проблеми.

Огнян Стоянов, БСП: Кой изнесе котлите от ГУМ в Горна Оряховица?

„Трябва да се решават проблемите на дадено населено място всеки ден, а не веднъж на четири години. Един от проблемите на това управление е, че загърби малките населени места. С парите от Европа и от националните програми те гледат да уредят общинския център и забравят населените места“, допълни инж.Георги Рачев, който също участва в срещата.

Той подчерта, че БСП тръгна по нов начин с „Визия за България“ за решаване на проблемите чрез обсъждане. Жителите се оплакаха от окаяното положение по ул. "Марко Марков" в селото, от състоянието на пенсионерския клуб, ниските пенсии и други.