1 май - Международен ден на труда
1 май - Международен ден на труда / БСП
Важни въпроси за пътната безопасност поставиха общинските съветници от БСП-Горна Оряховица на последната сесия на общинския съвет.

За състоянието на моста над река Янтра по посока Долна Оряховица и за спешното му ремонтиране се застъпи инж. Павлинка Николова. Тя подчерта, че липсват части от перилата и съществува опасност човек или превозно средство да падне през дупките. „Това съоръжение е от републиканската пътна мрежа, но е в перогативите на Общината да сезира надлежно органите, за да вземат мерки. Вероятно там е необходимо и мантинела да се постави“, подчерта Николова.

Питане за уличното движение в Горна Оряховица постави инж. Георги Рачев. Светофарът на кръстовището на ул. Родопи и ул. Отец Паисий, който началото на годината беше ремонтиран, не работи, посочи той. „Кръстовището е изключително натоварено, особено пътнотранспортните средства, които идват от ул. Родопи и трябва да направят ляв завой към болницата - опашката става голяма, шофьорите се изнервят , правят нарушения на правилника за движение на МПС. Всичко това води до произшествия. Идва зимен период и това ще затрудни още повече движението“, заяви съветникът. Той попита колко пари е дала Общината за ремонтиране на този светофар, каква е причината той да не работи и кога ще бъде пуснат.

„Не бива да зависим от ремонтите, които се извършват във Велико Търново! Те може да продължат още цяла година. Ако това кръстовище не се регулира със светофар, ще затрудни изключително много движението и водачите!“, каза инж. Рачев.

За поставянето на легнал полицаи на ул. Княз Борис I пред „Захарни заводи“ се застъпи Огнян Стоянов. Той подчерта, че Общината е имала три години на разположение да преведе препятствените съоръжения съгласно Наредбата от 2012г., но предпочела да ги отстрани напълно, с което се увеличил рискът за пешеходците от движещите се с превишена скорост коли.