Община и бизнес издържат футбола в Павликени, ремонтират терена на градския стадион
Община и бизнес издържат футбола в Павликени, ремонтират терена на градския стадион / Дарик нюз

Петнайсетина бизнесмени и земеделски производители подкрепят финансово Общинския футболен клуб “Павликени”, съобщи председателят на Управителния му съвет- Цветан Цветков. Той направи изявлението на пресконференция, на която представи новия старши треньор Илия Пендов. През миналата година спомоществувателите са осигурили над 30% от бюджета на клуба. За 2014 г. Общината отделя от бюджета си 70 000 лева за футбол, останалите средства ще набавят отново спонсорите. Цветан Цветков благодари на хората, които отделят средства за развитието на играта в града и подчерта, че може да разчита по всяко време на тяхната подкрепа.

За отбора, започнал подготовка на 15 януари, са закупени, поисканите от Илия Пендов аксесоари за тренировки и топки. След оформянето на основната група от 22- ама футболисти те ще получат и нова екипировка. Сериозно обновяване на терена на градския стадион в Павликени тече в момента. Насипан е с 30- 40 тона речен пясък, наторен е, тревата е презасята и подхранена. Монтиране е нова поливна система. За да запази терена отборът ще играе контролите и първите си две срещи от пролетния полусезон в Северозападната „В” група с „Бдин” /Видин/ и „Етър ВТ” на стадиона в Лесичери. Целта поставена пред новия старши треньор и възпитаниците му е 8- 10 място и добри игри, които да радват идващите на домакиниските мачове по 300- 400 души, добави Цветан Цветков.

Шест сигурни попълнения обяви Илия Пендов. Това са вратарят Румен Русев, халфовете Бисер Стоянов и Светослав Йорданов и нападателят Веселин Тисовски от великотърновската школа, завърналият се в родния си клуб голаджия Стефан Гинчев и юношата на „Локо” /Г. Оряховица/- Мартин Йорданов. Пред финализиране са разговорите с тарана Димитър Кушев, забил доста попадения в „Б” група с екипа на „Етър 1924”. Още двама опитни играчи се надява да привлече в близко бъдеще Илия Пендов, който отличи сред заварените от него играчи- Борислав Гецов, Мартин Кръстев, Милен Михайлов и Иван Златков.„Борбата за първото място и за спасяването на отбор са най- големите предизвикателства. Ще дам шанс на всички момчета. Местните футболисти имат качества, но тъй като до сега не е имало конкуренция за постовете не са давали всичко от себе си. Сега ситуацията се променя и мисля, че отборът ще е далеч по- боеспособен.

По отношение на организацията и отношението на ръководството на клуба и на хората от Павликени към футбола мога да дажа, че впечатленията ми са отлични”, коментира Илия Пендов. Той е разговарял за контролни срещи с треньорите на „Лозен” /Лозен/, „Левски” /Стражица/, ФК „Ресен 2012” и „Лайтс”, а следващите проверки ще са с тимове от „В” група.