Община Горна Оряховица с отличие от НСОРБ за добър пример по ОП „Региони в растеж“
Община Горна Оряховица с отличие от НСОРБ за добър пример по ОП „Региони в растеж“ / netinfo

Екипът на проект „Подобряване на образователната среда в гр. Горна Оряховица“ е отличен от Управляващият орган за добър пример по Оперативна програма „Региони в растеж“. Отличието бе връчено на Деветата национална среща на евроекспертите от общините, която се проведе на 23 и 24 ноември в Правец.

В срещата взеха участие близо 250 експерти , ангажирана с подготовката и изпълнението на европейски проекти от 90 общини. На форума бяха включени дискусии с управляващите органи на оперативните програми, програмите за трансгранично, транснационално и междурегионално сътрудничество, ПРСР и ПМДР, по които бенефициенти са общините.

Общо 5 са отличените проекти, номинирани от различни управляващи органи за добри практики по изпълнението на проекти. Освен горна Оряховица, награди получиха още общините Асеновград, Ситово, Столична община – район Красна поляна и Кюстендил.

Община Горна Оряховица инициира акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

„Това е поредната награда за Община Горна Оряховица за тази година. Отличието още веднъж доказва, че в общинска администрация има много добра екипна работа. Това е награда за труда на всички колеги, ангажирани по един или друг начин с проекта за образователната среда и стимул за всички екипи, работещи по европроекти“, коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев.

Проект „Подобряване на образователната среда в град Горна Оряховица” стартира през миналата година. По проекта до сега бе извършена енергийно ефективна реконструкция на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ДГ „Бодра смяна”. Предстои да приключат ремонтните дейности и в ДГ „Елена Грънчарова”.

С обновяването и модернизирането на учебното и детските заведения се подобри образователната и работната среда за 185 ученика, 283 деца от детските градини и на общо 74 души персонал. Така е постигната една от основните цели на проекта – да се осигури подходяща образователна инфраструктура, допринасяща за подобряване условията и ефективността на образователната система.