Община Г. Оряховица кандидатства по Красива България за ремонт на детска градина
Община Г. Оряховица кандидатства по Красива България за ремонт на детска градина / снимка: Община Горна Оряховица

С проект за ремонт на детска градина „Здравец" Община Горна Оряховица ще кандидатства по проект „Красива България 2012". Предложението бе разгледано на последната сесия на местния парламент и съветниците дадоха своето съгласие. Общината ще осигури съфинансиране по проекта в размер на 50 % от стойността му.

През 2008 г. е направено енергийно обследване на сградата и са дадени препоръки за подмяна на дограма, топлоизолиране на стени и на покрив. Ремонтът на детското заведение е наложителен, за да бъде опазено здравето на децата и да се намалят разходите за отопление.

Към настоящия момент възможност за допълнително финансиране дава проект „Красива България 2012", се казва в предложението на кмета инж. Добромир Добрев до Общинския съвет. Ремонтът на сградата предвижда подмяна на дограма, топлоизолация на фасадите и таванската плоча, полагане на нова настилка в занималните и спалните, ремонт на повредена мазилка и боядисване на помещения.

В момента в детската градина има четири групи, едната от които е подготвителна за училище. Всяка от групите ползва самостоятелна занимална и спалня. Целодневно в градината се обучават 109 деца на възраст от 3 до 7 години.