/ Национална кампания „Изпей „Обичам те” на български”
Събитието се осъществява под патронажа на кмета на община Елена Дилян Млъзев
На 17 май - петък в 20.00 ч. на пл. „Христо Ботев” в Елена ще се проведе Национална кампания „Изпей „Обичам те” на български”. При лошо време събитието ще се състои в Народно читалище „Напредък”.

Група "Хоризонт" с концерт от кампанията „Изпей „Обичам те“ на български език“ в Елена

Кампанията получава подкрепа от Пепи Писарски и група Атлас, Мери Мутафчиева и група Мери Бойс Бенд, Група Спринт, Васко Кръпката, Христо Стефанов и Група Фанданго.

В края на 2016-та година група "Хоризонт" стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика, тъй като българската култура в момента има силна и крещяща нужда от нея.

"В началото на 2017 година екипа се разшири със Златко Златев и Мия Александрова от ивент агенция "Смайлинг Шаркс" – София. За всички нас това е мисия, кауза, смисъл и цел. Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години и след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания.

Кампанията вече стартира много успешно концертите си и през тази година. Тя предизвиква неочаквано силен интерес сред общественноста и сред медиите във всички градове, в които гостуваме.

Начинанието няма аналог в България. Голяма част от публиката, присъствала на концертите, определя мисията ни като апостолска, комитска и просветителска. Вече имаме много приятели и съмишленици във всички точки на страната

За съдействие се отзовават множество частни фирми и регионални институции, от които начинанието има нужда и вече се чувстваме много по-самоуверени и по- силни.

Деветте успешно проведени пилотни концерта през септември 2016 в градовете Плевен, Пазарджик, Варна, Русе, Самоков, София, Пловдив и Стара Загора и Панагюрище бяха само началото и доказаха острата нужда кампанията да продължи, да се разрастне и да достигне до всяка една община и до всяко едно кътче и точка на страната.

През 2017 г. реализирахме още единадесет успешни концерта в градовете Разград, Дупница, Севлиево, Казанлък, Червен бряг, Радомир, Видин, Кюстендил, Oряхово, Хасковo и Силистра, а през 2018 г. – в градовете Перущица, Брацигово, Белослав, Вършец, Царево, Раковски, Гулянци и Сандански", обясниха организаторите.
 
Кампанията е подкрепена от множество утвърдени музиканти. Сред тях са Жоро Янакиев (Сигнал), Групите Фанданго, Атлас, Спринт, Ренегат, Иво Русев Бенд 69 и много други!
 
Основните принципи, цели и акценти на концепцията са прозрачни и ясни:


1.    Всички концерти, независимо дали са на открито или закрито, с кого, къде и как са организирани, са абсолютно безплатни за публиката, без изключение. Така всеки желаещ, обичащ музиката, изпята на български език, може да присъства на тях.
2.    Кампанията да се развива и да си остане само и единствено като постоянен проект с идеална цел.
3.    Във всяка община и град, в които гостуват организаторите се стремят да открият млади поп и рок певци и групи, пеещи на български език, и след като се запознаят с тяхната музика, ги канят да участват в концерта.
4.    В концертите е желателно и могат да участват и артисти и групи по предложение на партньорите на организацията от всеки град, без такива, изпълняващи поп фолк. Всички други стилове са желателни и са добре дошли – класика, джаз, автентичен фолклор и т.н. Дори не е задължително да са само музикални, може да бъдат и от други жанрове в сценичните изкуства – театрални, танцови, комедийни, цирково - вариететни и т.н.


"Всеки един концерт, както и публиката във всеки град, са уникални и без аналог. Но по едно нещо си приличат напълно – на площада се събира почти целият град и всички пеят заедно с група „Хоризонт” и гостуващите артисти любимите си български хитове на групите Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и др.

Група „Хоризонт” получи официалните съгласия от авторите на песните на посочените по-горе български групи-легенди да изпълнява на живо, пред публика техните най-големи хитове.

Всичко това гарантира превръщането на всеки един концерт в своеобразен празник на българската музика, независимо къде е той. Предстоят ни важни срещи с национални медии (БНТ, БНР и т.н.) за подписване на договори за медийно партньорство, с важни за развитието на кампанията институции (Министерство на културата, Министерство на образованието и науката, Министерство на туризма и т.н. и т.н.)", допълниха организаторите.