/ Община Горна Оряховица

Спорт, забавления и много изненади отново ще предложи на горнооряховчани седмото издание на ФАМИЛАТЛОН. Семейният спортен празник тази година ще се проведе на 29 септември (събота) в парк „Детски кът“. Стартът ще бъде даден в 09.30 ч. Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Исторически музей и sportuvam.info.

ФАМИЛАТЛОН е празник на знанието, забавлението и спорт за цялото семейството.

Отново осем ателиета ще бъдат разположени в парк „Детски кът”. В тях могат да се включат семейства, които предварително са получили своята карта за ориентиране. Картите с маршрута на ателиетата ще се получават в обособен пункт „Информация“. Участниците трябва да съберат всички стикери от ателиетата и да пуснат картата в кутията на сцената.

„Музеят е Ваш” ще бъде мотото на последната Семейна събота за лятото в горнооряховския музей

В ателие "Хвърчило" всеки ще трябва да направи лесно и бързо своето хвърчило от подръчни материали. В ателие "Оригами" ще ес правят цветни фигури от хартия, а в ателие "Боулинг" участниците ще събарят кегли и ще отговарят на въпроси. През ателие "Лабиринт с въпроси" ще се преминава без да се докосват въжетата, а в ателие "Тъкане на стан" колективно ще се тъче цветна черга.

В ателие "Открий и постави" участниците ще трябва да намерят правилното разположение на забележителностите и държавите, а в ателие "Столици" ще се запознаят със старите столици на България и ще ги откриват в кръстословица. В ателие "Приятели завинаги" партньорите от  " Училища "Европа" са подготвили изненади за участниците.

И този път в парк „Детски кът“ ще има състезания с ролери и тротинетки, забавен хокей, парков волейбол, тенис и танцов маратон. Специална зона ще бъде обособена за стрелбище с детски автомати за еърсофт, ще има изкуствена стена за катерене, както и много други забавления като скачане с надуваеми топки, ходене на кокили, оцветяване на мандали и други.

От 10.30 ч. на всеки 30 минути ще бъдат теглени награди за участниците събрали всички стикери от ателиетата. Спомоществователи на спортния празник са още Асоциация Родители, Училища Европа, „Захарни заводи” АД, Спортни магазини ARR, „Трансинс”, „Лактима” ЕАД и други.