Млад великотърновски художник показа свои творби във Виена
Млад великотърновски художник показа свои творби във Виена / снимка: личен архив

Картини на младия великотърновски художник Нестор Ковачев бяха показани на Vienna Fair „The new contemporary” /Панаир за съвременно изкуство/, организиран в австрийската столица от 9 до 14 октомври. Авторът бе представен от галерия Хайке Куртце със самостоятелна презентация на серията “Фабрика за мисли или дълбоко замръзнала археология на знанието” /Think Tank/.

Серията се състои от 34 портрета 80х60 см с молив и акрил, които изобразяват интелектуалци, активисти, философи, художници, музиканти, поети, лингвисти и критици.
В серията от рисунки на младия великотърновски художник представените образи са на хора, участвали в културно- социалното развитие на обществото - от Античността през Средновековието, Ренесанса до наши дни. Хората и портретите са избрани абсолютно спонтанно и интуитивно от младия творец, който се е базирал на собствения си опит.

Към презентацията се включва и работата „Какъв щях да бъда, ако не бях станал артист?” – с размери 260x160 см, която разширява идеята за собствена идентичност и силата на въображението.