Миндя рок фест отново събира приятели
Миндя рок фест отново събира приятели / sxc.hu

 

Второто издание на Миндя рок фест ще започне от 16 часа днес на площада в балканското село.

Идеята за феста е на професора политолог Евгений Дайнов, който е жител на селото. Фестивалът ще бъде открит от народен хор Веселина към читалище Напредък в Миндя. Следват изпълнения на група Демоде - Горна  Оряховица, които свирят кавъри на рок, поп, диско и фънк парчета. Група Блус Трафик от София също ще гостува на Миндя със своя специфичен електрически блус и блус - рок. На сцената пред читалището ще се изявят и музикантите от група Магистри, основана от професор Евгений Дайнов. Очаква се да пристигне и популярният автор и изпълнител на блус парчета Васко Кръпката и група Силует от Бургас.

Село Миндя, което гостоприемно посреща за втора година почитатели на рок музиката, се намира на 25 километра от Велико Търново и на 18 километра от Елена.

Освен с красивата природа, сред която е разположено селото, напоследък то набира популярност и със своя рок фест, както и с интереса, който предизвиква сред английски семейства. Заселилите се чужденци помагат при организирането и спонсорирането на феста.

Организаторите са осигурили място за палатки и обещават, че атмосферата е повече от добра.