Мариана Бояджиева: БСП поема ясни и конкретни ангажименти към възрастните хора
Мариана Бояджиева: БСП поема ясни и конкретни ангажименти към възрастните хора / Дарик нюз
Мариана Бояджиева: БСП поема ясни и конкретни ангажименти към възрастните хора
63732
Мариана Бояджиева: БСП поема ясни и конкретни ангажименти към възрастните хора
  • Мариана Бояджиева: БСП поема ясни и конкретни ангажименти към възрастните хора

Красиво пано с формата на слънце, ръчно изработени кошничка и червена роза, символ на БСП, подариха пенсионерите от Дома за стари хора „Венета Ботева" във Велико Търново на Мариана Бояджиева. Водачът на листата на „Коалиция за България" в нашия четвърти многомандатен избирателен район  се срещна с възрастните хора, за да ги запознае с акцентите на управленската програма насочени към тях. Мариана Бояджиева припомни успешно приложеното „Швейцарско правило", при което  пенсиите бяха увеличавани всяка години в периода 2005 - 2009 г., при управлението на Сергей Станишев, както и изплащането на коледни добавки.

„Тази грижа за нашите родители бе премахната със замразяването на доходите през последните четири години. Единственото увеличение бе направено едва месец преди изборите, като за някои хора повишението е било в размер на 2,50- 3,00 лева. Белег за цивилизованост в управлението на една страна е грижата за възрастните хора. За това аз не мога да приема подобно отношение. За нас тези избори са много важни не само, защото трябва да намерим пътя, за да върнем България в правилната посока, но и за това, че хората заслужават да живеят по-добре", каза Мариана Бояджиева. В разговора тя представи мерките за увеличаване на средствата в  здравеопазването и подпомагане на лечебните заведения, особено в отдалечените и труднодостъпни райони. Сред приоритетите в програмата са също така отпадането на ограничението за издаване на направления за специалист, както и връщане на таксата от 1 лв. за всички пенсионери за преглед при личния лекар.

Чуйте повече от Мариана Бояджиева в звуковия файл.

По време на дискусията домуващите се включиха активно с въпроси, свързани с тежкото икономическо състояние на страната, мерките за извеждането й от кризата, както и подпомагането на земеделските производители. „Надяваме се след избирите да имаме  ляво правителство, което да се грижи за хората", заяви Петър Петров.

В края на срещата Мариана Бояджиева подари на дома комплекти за хранене и  пожела здраве и дълголетие на хората в него.