Македонският Пелистер спечели четвъртото издание на турнира Юлиян Манзаров
Македонският Пелистер спечели четвъртото издание на турнира Юлиян Манзаров / netinfo
“Пелистер” /Битоля/ спечели четвъртия турнир по футбол за юноши “Юлиян Манзаров”. На финала, който се игра на Градския стадион в Ловеч македонците победиха с 2:1 домакините от “Литекс” и станаха първия чуждестранен отбор носител на трофея. Попаденията за “Пелистер” отбеляза Алтин Пармаковски, а за ловчанлии точен бе Кристиян Щерев.
Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов кметовете на Ловеч и Свищов Минчо Казанджиев и Светослав Благов, бащата на Юлиян Манзаров- Георги Манзаров, председателя на общинския съвет на крайдунавския град Андрей Захариев и секретаря на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Страцимир Тинчев наградиха призьорите.
Изненада при награждаването поднесе собственикът на “Литекс” Гриша Ганчев, който дари финалистите “Пелистер” и “Литекс” с парична премия от по 1 300 евро.
Индивидуални призове получиха Момчил Цветанов “Литекс” за футболист №1 на турнира, Илче Петроски “Пелистер” за най- добър вратар, Росен Колев ЦСКА за най- добър защитник, Иве Трифоновски “Пелистер” за голмайстор с актив от седем попадения и Иван Цачев “Левски” за най-техничен футболист. Освен красивите купи индивидуалните призьори получиха и топки, подарени им от Зоналния съвет на БФС във В. Търново.
Купата за спортсменство получи сборният тим на Областта, който игра от името на “Академик”.
На трето място в турнира остана миналогодишният победител “Левски” /София/ след 6:0 в двубоя за бронза срещу “Пирин” /Благоевград/. Пети е тимът на “Видима- Раковски”, който се наложи с дузпи с 5:2, в редовното време 2:2, над ЦСКА. За 7- 8 място “Берое” победи “Академик” с 2:0.
“Благодаря на хората от Ловеч, които ни подадоха ръка в трудния момент и спасихме турнира. Радвам се, че въпреки неочакваните трудности състезанието в памет на загиналите свищовски деца става все по- силно. За догодина планираме да увеличим поне с още два отборите участници, да удължим времетраенето на турнира и да го изтеглим в средата на август. Вече имаме думата на “Стяуа” /Букурещ/ и “Партизан” /Белград/, че ще изпратят своите юноши. Защо да не доведем и любимия отбор на Юлиян Манзаров- “Ювентус”, каза при закриването Валентин Михов. Президентът на Профилигата награди “Дарик- радио” /В. Търново/ с плакет за медийно партньорство.