Лясковско сдружение стартира национална кампания Дарявай с любов всеки ден
Лясковско сдружение стартира национална кампания Дарявай с любов всеки ден / Дарик нюз, архив
Лясковско сдружение стартира Национална кампания „Дарявай с любов всеки ден”
66976
Лясковско сдружение стартира Национална кампания „Дарявай с любов всеки ден”
  • Лясковско сдружение стартира Национална кампания „Дарявай с любов всеки ден”

Национална кампания „Дарявай с любов всеки ден” провежда в 13 населени места Културно- просветното сдружение „Св. св. Петър и Павел”, съобщи председателят му Бисер Цанков. Той информира, че ръководената от него организация си партнира в кампанията с Националното сдружение на общините в Република България, читалищната мрежа, училища и т.н.

В пунктове от 15 септември насам активисти събират дрехи, обувки, играчки и пособия за детски домове и деца в риск от цялата страна. След 15 октомври кампанията ще продължи със събиране на дрехи и обувки за възрастни, настанени в социални домове и хора изпаднали в беда.

Бисер Цанков апелира към гражданите да даряват чисти и здрави дрехи и обувки, по възможност пакатирани в чувал и надписани по пол и възраст. Събирателни пунктове в нашия регион са разкрити в Лясковец, където е регистрирано сдружението, В. Търново, Г. Оряховица, Арбанаси и Елена. Сдружението очаква дарители още в Пловдив, Търговище, Разград, Русе, Бургас, Стара Загора...

Къде са пунктовете и повече за кампанията чуйте от Бисер Цанков в звуковия файл.

Председателят на сдружението на селските кметове и кметски наместници в Община В. Търново Тошо Кръстев заяви, че по време на предстоящото в петък събиране ще информира колегите си за кампанията. Бисер Цанков добави, че сдружение „Св. св. Петър и Павел” е основано през 2004 г. Следващата му инициатива ще бъде поставяне на паметен знак на гроба на възрожденеца Добри Войников до Петропавловския манастир над Лясковец.