Литекс и Славия ще определят седмия носител на трофея Юлиян Манзаров
Литекс и Славия ще определят седмия носител на трофея Юлиян Манзаров / netinfo


Юношите на "Литекс" спечелиха последната си среща от група "А" срещу румънският "Астра" с 8:0 и си осигуриха участие във финалния мач на турнира "Юлиян Манзаров". Така ловчанлии ще бранят до край трофея, който спечелиха миналата година. Тази сутрин в Свищов литексите и ЦСКА търсеха колкото се може по- изразителни победи, защото първото място в групата се определяше по голова разлика. "Армейците" поведоха с 3:0 срещу "Пелистер" /Македония/ още преди почивката, но след това намалиха оборотите и дори получиха гол, за крайното 3:1. В същото време "Литекс"
нанесе ударът си в последните осем минути, когато наниза четири бързи гола и стигна до разгромното 8:0, което му осигури финал.
В група "Б" снощи "Славия" удари домакините от "Академик" с 4:0, а "Стяуа" се справи с "Единство" /Черна гора/ с 3:1. При тази ситуация, преди  мачове довечера е почти сигурно, че "белите" ще спорят на финала за купата с "Литекс", тъй като трябва да загубят с три гола разлика от "Единство". Втори остават румънците, които се очаква да победят свищовлии.
Утре от 10 часа са мачовете за 7-8 и 5- 6 място, от 16 ч. за 3- 4, а от 18 часа за 1- 2. Най- вероятните съперници в тях са както следва: "Астра- Академик", "Пелистер"- "Единство", ЦСКА- "Стяуа" и "Литекс"- "Славия". Главен съдия на финалният двубой ще бъде бившия футболист на "Академик" Иван Кирилов, който от това лято е сред реферите в "А" група, ще му асистират свищовлиите Нешко Маринов и Асен Атанасов.