Круиз с двуетажен автобус предлага нова туристическа атракция
Круиз с двуетажен автобус предлага нова туристическа атракция / netinfo

Двуетажен автобус е новата туристическа атракция във Велико Търново. Возилото е с открит втори етаж, който разкрива пред туристите панорамна гледка към забележителностите на старата столица. В него могат да се возят 80 човека.

Туристическият маршрут е с продължителност 30 – 45 минути, в зависимост от направената заявка, и включва обиколка на Велико Търново, крепостта Царевец и село Арбанаси. Екскурзовод ще разказва на туристите историята на обектите, край които преминават. 

Цената на груповия круиз е 200 лв., а обиколката за деца е безплатна, съобщи управителят на фирмата, закупила автобуса – Александър Нанков. Двуетажното возило е с височина 4,20 метра и струва 50 000 лв.

Автобусът е внесен от Германия и засега у нас има само още един такъв - в София, обясни Александър Нанков. Откритият втори етаж е напълно обезопасен, а през зимата ще бъде монтиран прозрачен таван.

Заявките за воаяжа ще се правят чрез туроператорите и хотелиерите във В.Търново. Вече има направени десетина заявки от групи, допълни Нанков.