Коалиция ДЕСНИТЕ представи кандидатската си листа за В. Търново
Коалиция ДЕСНИТЕ представи кандидатската си листа за В. Търново / DarikNews.bg

Коалиция ДЕСНИТЕ представи листата си с кандидати за народни представители във Велико Търново. В нея са включени представители на целия регион.

„Участниците неведнъж са доказали, че могат да отстояват не само собственото си достойнство, но и да се борят за обществени каузи и интереси”, каза водачът на листата Мария Капон. Тя е народен представител в 40-ото Народно събрание, председател на българската делегация евронаблюдатели в Европейския парламент в Групата на ЕНП-ЕД. Участва в комисията по икономически и финансови въпроси на Европейския парламент. Учредител и председател на Единна народна партия. Мария Капон е предприемач от 17 години, ръководи фирма с водещи позиции в панаирното строителство.

Втора в листата е Калина Прокопиева, председател на „Синьо единство“ - Горна Оряховица, икономист по образование и мениджър в горнооряховската болница „Св. Иван Рилски“. Третото място е за общинския съветник от Велико Търново инж. Николай Николов. Той е председател на централната комисия за технически контрол към Камарата на инженерите и инвестиционното проектиране. След него се нареждат солистът на Държавната опера в Русе Пламен Бейков, общопрактикуващият лекар от В. Търново Светлозара Фъртунова-Минчева, художникът иконописец Димчо Димчовски - председател на Българско иконографско сдружение.

На седмо място е Калин Манев от Полски Тръмбеш, застрахователен брокер и експерт в областта на управление на проекти в селското стопанство. Бившият шеф на общинската данъчна служба във В. Търново Цветомир Енев е на осмо място. Деветото заема  Мария Кръстева – предприемач и създател на детското училище по спортен риболов в Горна Оряховица. На десета позиция е Валентин Савов от Горна Оряховица - член „Синьо единство“ , инженер по професия и управител на частна фирма. Следват предприемачът от Г. Оряховица Георги Даскалов, икономистът Бранимир Костов и книжарката от Стражица Петя Калушева.

На 14-то място е Марияна Пашунова, управител на транспортна фирма във Велико Търново. 15-та позиция заема Стефан Кинов - председател на Асоциацията на младите предприемачи в България, основател и председател на Асоциация „Сцена на вековете“, главен секретар на Българо-китайската търговска – промишлена камара. На последното 16-то място е общинският съветник от В. Търново Пламен Радонов.

Програмата на ДЕСНИТЕ акцентира на седем основни приоритета, най-важните от които са здравеопазването и икономиката, заяви водачът на листата Мария Капон. Тя поясни, че ще води кампания лице в лице и ще се срещне с възможно повече хора от региона, за да предложи решения на техните проблеми. БСП са нашия основен опонент, заяви Мария Капон и покани на предизборен дебат бившия здравен министър Таня Андреева. Очаквам сериозен политически дебат по всички актуални теми, защото решенията, които ще предложим, ще бъдат важни не само за региона, но и за страната, коментира Капон.

В старата българска столица Коалиция ДЕСНИТЕ ще даде официален старт на националната си предизборна кампания в Деня на Съединението – 6 септември. От 11,00 часа ще бъде отслужен молебен за здраве и успех в Катедралния храм "Рождество Богородично", а от 12,00 часа е официалната церемония по откриването в Музей "Възраждане и учредително събрание".