Кампания на сдружение ГЛОУ номинирана за награда Човек на годината
Кампания на сдружение ГЛОУ номинирана за награда Човек на годината / sxc.hu

Кампанията "Аз държа на себе си!" на великотърновското сдружение "ГЛОУ" бе номинирана за годишна национална награда "Човек на годината - 2012" за принос към правата на човека и правозащитността на Български хелзинкски комитет. Наградите "Човек на годината" са морални и нямат финансово изражение. Целта им e да дадат символично признание. Носителят на голямата награда получава статуетка и грамота, останалите наградени - плакет и грамота.

Кампанията "Аз държа на себе си!" стартира през 2011 година и продължава и в момента. В рамките на кампанията са реализирани 8 инициативи, в които са се включили на живо близо 200 доброволци от 37 различни населени места. Кампанията има и повече от 900 последователи в мрежата.

Най-голямата инициатива от кампания "Аз държа на себе си!" бе реализирана именно във Велико Търново в края на август тази година. Уникалността на кампанията произтича от факта, че се организира от млади хора за млади хора и е изцяло основана на доброволен принцип. Кампанията предоставя на младежите конструктивни инструменти да разкрият своя лидерски потенциал, за да построят обществена култура на мир и толерантност.

Желаещите да подкрепят кампанията "Аз държа на себе си!" в борбата за наградата могат да го направят в онлайн гласуването, което се провежда до края на ноември през сайта на наградата www.humanoftheyear.org.