Искат бенефис за бронзовите медалисти от САЩ- 94 във В. Търново
Искат бенефис за бронзовите медалисти от САЩ- 94 във В. Търново / netinfo
Във Велико Търново да се проведе бенефис на Красимир Балъков, Трифон Иванов, Илиян Киряков, Цанко Цветанов и Бончо Генчев, поиска с нарочно писмо до кмета д- р Румен Рашев Инициативен комитет. Зад идеята стоят директора на СОУ “Г. Раковски”- Стефан Стефанов, първия треньор на Кр. Балъков и Тр. Иванов- Васил Матев, кмета на Арбанаси и експрезидент на “Етър” Тошо Кръстев, бившия треньор на “Етър” и председател на клуба на футболните ветерани Петър Шатров, бизнесмена Сашо Христов- съотборник на петимата, председателя на фен- клуба на “Етър” Венелин Русанов и спортния журналист Ангел Ганцаров. В депозираното в Общината писмо, инициаторите за прощален мач на бронзовите медалисти от САЩ- 94, акцентират върху факта че
бенефиси вече бяха проведени в Сливен, Бургас и Горна Оряховица за Йордан Лечков, Златко Янков и Ивайло Йорданов, а Велико Търново, който даде най- много футболисти за успеха на Световното първенство все още не е предоставил възможност на своите момчета да кажат “Сбогом” по подобаващ начин на стадион “Ивайло” и феновете.
Предложението е кмета да оглави Организационен комитет, в който да се включат заместника му Йордан Грозданов, председателя на Комисията за младежта и спорта към Общинския съвет Камен Алексиев, бизнесмени и футболни деятели. Предвижда се бенефисният мач да се проведе в края на май, като в него играят националите от САЩ- 94 срещу шампионския отбор на “Етър” от 1991 година. Красимир Балъков, Трифон Иванов, Илиян Киряков, Цанко Цветанов и Бончо Генчев, които са почетни граждани на В. Търново, ще изиграят по едно полувреме за двата тима.