Добромир Добрев отговаря на въпросите, получени за рубриката “Попитайте кмета”
Добромир Добрев отговаря на въпросите, получени за рубриката “Попитайте кмета” / DarikNews.bg, архив
Уважаеми деятели на образованието, културата и изкуствата,

Сърдечно Ви поздравявам по случай най-светлия и обичан български празник – 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Чрез писаното слово и просвещението българският народ съгражда уникалния си културен облик. Чрез сътворената книжнина средновековната българска държава е станала достойна част от християнския свят и европейската цивилизация.

Днес кирилицата е незаличимият печат на националната ни идентичност. Тя е нашето средство за развитие на уникална култура в глобализиращия се свят. 24 май не е просто един от официалните празници – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа и света. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Това е празникът, който обединява предците ни с настоящите и бъдещи поколения българи, защото знанието е поглед в бъдещето.

В този светъл празничен ден поднасям своите искрени и сърдечни благодарности на всички, които с труда и усилията си, с постиженията и вдъхновението си отстояват българското и го вплитат в сърцата на децата ни.

Поклон пред всички Вас, съвременни просветители – учители и творци! Продължете да предавате на идните поколения своите знания, любов и душевна сила! Градете храма на българщината върху здравите основи на хилядолетните постижения на народа ни!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!

инж. Добромир Добрев

Кмет на община Горна Оряховица