Интерпол и МВР подхващат фалшифицирането на сертификати у нас
Интерпол и МВР подхващат фалшифицирането на сертификати у нас / Дарик нюз
Интерпол и МВР подхващат фалшифицирането на сертификати у нас
54096
Интерпол и МВР подхващат фалшифицирането на сертификати у нас
  • Интерпол и МВР подхващат фалшифицирането на сертификати у нас

В България зачестяват случаите с фалшифи сертификати, съобщи Светослава Елшишка маркетинг- директор на  международната компания Интертек-Муди. Обикновено фирмите вземат сертификат на други компании, поставят своето име и предмет на дейност и участват в тръжни процедури и обществени поръчки. Това е наложило през миналата седмица Интертек-Муди да поиска съдействие и да започне съвместна акция с Интерпол и МВР, добави тя. Най- често нарушенията се правят от строителни фирми, особено когато кандидатстват по екопроекти.

Днес сертифициращата фирма съвместно с Община Велико Търново организира дискусионен форум за представители на местния бизнес за осигуряване на качеството и безопасността на продукти, процеси и системи чрез сертификация на системи за управление, тестване, изпитване и инспекция.

По време на форума в Ритуалната зала на Общината бяха представени  основните стандарти - Система за управление на качеството, Система за управление на околната среда, Системи за енергиен мениджмънт, Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд и др. На дискусията бяха коментирани и стандарти, приложими в хранително вкусовата индустрия, системите за горска сертификация, за социална отговорност и др. Компаниите бяха запознати с предшестващите и съпътстващите дейности и начините за европейско субсидиране, с което да се подпомогне тяхната дейност и бизнес развитие.

Какво спира фирмите от сертифициране, както и повече за фалшифицирането на сертификати, чуйте в звуковия файл от Светослав Елшишка.

Днес от 14 часа Интертек-Муди организира във В. Търново дискусионен форум и за земеделски производители. На него ще бъде коментирано сертифицирането на плодове и зелунчуци, както и състоянието на аграрния бизнес в България.