Илия Пендов е новият старши треньор на ОФК Павликени
Илия Пендов е новият старши треньор на ОФК Павликени / Дарик нюз, архив

Илия Пендов е новият старши треньор на представителния отбор на ОФК „Павликени”, съобщи кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Негов помощник ще бъде Йордан Йорданов, а вратарите в цялата школа и мъжки отбор са поверени на бившия страж на „Червено знаме”- Стефан Стефанов.

Пендов наследява на поста Тодор Тодров, който бе освободен малко преди края на есенния полусезон в Северозападната „В” група. Задачата пред него е да селектира състав, който да измъкве отбора от дъното на таблицата. Павликенци зимуват на предпоследно място с актив от 7 точки и голова разлика 10:51, натрупани от 12 загуби, две победи и едно реми. Завърналият се през лятото в Трета дивизия тим бе подсигурен с всичко необходимо от Общината, но въпреки това не успя да се представи на очакваното ниво. Защитата е най- слабата в групата, а нападението е в дъното по резултатност.

Илия Пендов е роден през 1970 г. Поредица от контузии в коляното  прекъсват футболната му кариера в „Локомотив” /Г. Оряховица/ в период когато „железничарите” са фактор в „А” група. По- късно става наставник на „Росица” от родното си село Поликраище, с който тим няколко пъти печели Областното първенство. През 2009 г. е привлечен на работа в детско-юношеската школа на „Локомотив”. С малките горнооряховци печели над 30 купи и първенството на Подзона „В. Търново”.
Защитил е „Б” лиценз за УЕФА, правоспособен треньор е във „В” група и помощник-треньор в „Б”. Подготовката на павликенци за пролетния полусезон ще стартира на 15 януари, като ръководството на клуба дава пълен картбланш на треньора по отношения на селекция и подготовка. На този етап е сигурно, че в тима се завръща нападателят Георги Гинчев, който през есента напусна „Етър ВТ”.