/ netinfo
От правото си на отговор пожела да се възползва Симон Милков
„Тревожа се за децата ни. Недопустимо е хора с богато криминално досие да имат неограничен достъп до училищата на територията на община Горна Оряховица. Още по-скандално е, че това се случва „под патронажа на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев“. Въпросното лице е Симон Милков. Осъждан, с множество регистрации за хулигански прояви“, каза Явор Божанков.

Божанков: Отклоняването на трасето на АМ „Русе-Велико Търново“ на 40 км от града е предателство към Горна Оряховица и Лясковец

Народният представител припомни, че въпросното лице, по покана на депутатите от ГЕРБ е влязло и в Народното събрание, заедно с група младежи от железничарския град.  „В медиите и социалните мрежи съм виждал материали, как същият напада членове на ГЕРБ, опитва да хвърли бутилка по техния лидер и крещи изключително грозни думи срещу Бойко Борисов.

Преди време се прочу с това, че е почупил заведение във Велико Търново, защото му отказали да пее. Останах шокиран, когато видях същият човек седнал до народните представители от ГЕРБ и нашите деца в народното събрание“,  възмути се депутатът.

Обществено достъпна е информацията, че Симон Милков е престъпник. Като подръжник на Николай Бареков участва в политически прояви в Сливен и в други градове на страната, в които става източник на агресия и конфилкти.

Явор Божанков: Управляващите готвят поскъпване на всички видове дрехи и обувки

Самият Симон Милков казва в интервюта, че след употреба на алкохол е участвал в сбиване с охраната на търновска дискотека. Видеоклипове в интернет показват как се държи вулгарно с полицаи. През 2016 г. при шофиране в нетрезво състояние и без шофьорска книжка предизвиква катастрофа и разбива три коли. За това получава условна присъда.

„Това ли е примерът, който искат да покажат на младите хора? Това ли е представата за морал на ГЕРБ? Такива хора ли водят при децата ни?“, риторично попита Явор Божанков.

„Само за последния месец до мен достигнаха оплаквания, че местни млади хора са пребити или заплашвани от Милков. Някои са подали жалба, други се страхуват. Местни бизнесмени са обект на постоянни подигравки от страна на Милков. Това е абсолютно недопустимо“, допълни Божанков.

„Надявам се, че всичко това е грешка и колегите от ГЕРБ са подведени. Опитах да разговарям с председателя на ГЕРБ във Велико Търново Даниел Панов и да обсъдим ситуацията. За съжаление той не отговаря на обажданията ми и очевидно избягва среща с мен. За това съм принуден да го призова публично да се разграничи и да преустанови, като лидер на политическата сила, практиката престъпници да се водят при децата ни под патронажа на ГЕРБ“, каза Божанков.

Симон Милков
netinfo


От правото си на отговор пожела да се възползва Симон Милков. Ето го и него:
 
"Във връзка с нарочна публикация на г-н Явор Божанков, се възползвам от правото си на отговор. Предоставям на Вашето внимание моята позиция.  
 
Здравейте, уважаеми медии!  
 
По случай настъпващата пролет, на клеветата "на бялата лястовичка" на Велико Търново, "ще строша зъбът" във съда.  
 
С Уважение:  
Симон Милков  
Народният изменник, престъпник на всички времена и рецидивист".