Хитър Петър ще гостува на великотърновските деца
Хитър Петър ще гостува на великотърновските деца / Театър ВЕСЕЛ

Хитър Петър ще гостува в събота в 11.00 ч. в читалище „Искра" във В. Търново, съобщиха от Куклен театър ВЕСЕЛ. Едноименният спектакъл  е едно от любимите заглавия в репертоара на театъра повече от 10 години и вече е достатъчно популярно и търсено.

Думка Сладкодумка и Разказвачът на приказки срещат Чорбаджията, Попа и Попадията с техния опонент. И неусетно въвеждат детската аудитория в света на народното ни творчество, като убедително доказват, че сме достойни наследници на Хитър Петър. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

От началото на април  Куклен театър ВЕСЕЛ реализира своята дългогодишна идея да отгледа театрална публика Проектът предостави богата палитра от представления, които са селекционирани от игралните афиши на театър ВЕСЕЛ, Държавен куклен театър - Русе, Държавен куклен театър - Сливен и Държавен куклен театър - Ст.Загора.  С представянето на спектакли от репертоара на театър ВЕСЕЛ и другите водещи куклени театри в страната се дава възможност за възпитаване на художествен вкус у зрителите от различните възрастови групи, формиране на високи естетически критерии в областта на сценичното изкуство, запознаване с образци на класическата и съвременната драматургия за деца и възрастни.

Идеята,  подкрепена и от външните продукции, дава възможност публиката да се срещне с различни театрални трупи и спектакли. Следващите представления са през септември.