Хандбалистките играят два мача от евротурнирите
Хандбалистките играят два мача от евротурнирите / netinfo
С победа приключиха серията контролни срещи с “Бъки” хандбалистките на “Етър- 64”. В сряда великотърновки се наложиха над габровки 31:28. Старши треньорът Йонка Генчева пусна в игра всички състезателки на които ще разчита в двата мача с холандския “Хюйзер”. За двубоите от евротурнирите великотърновския клуб картотекира крилото на “Бъки” Силвия Атанасова. 20- годишната хандбалистка играе отдясно и стреля с лява ръка, обясни причините да я вземе Йонка Генчева. Наставничката на етърки няма да разчита със сигурност на Деница Асенова, след като прегледът на ядрено магнитен резонанс е показал, че е със скъсани предни кръстни връзки и менискус на лявото коляно. Операцията на Асенова е насрочена за вторник. Лекарските прогнози я връщат в игра след 4- 5 месеца.
Отборът на “Хюйзер” пристига в Старата столица тази нощ и ще бъде настанен в хотел “Етър”. Там ще нощува и съдийската двойка от Турция, както и делегатът на Европейската хандбална федерация, който е сърбин.
Специално за срещите с холандките, които са в събота и неделя от 17 часа в ДКС "В. Левски", заради отказа на "Хюйзер" от домакинство, “Етър- 64” пуска дипляна с информация и за двата отбора. Входът е безплатен.