160 литра градинарска чорба бяха приготвили домакините от Драганово за традиционния празник на градинаря. За трета година драгановските градинари с гордост показаха в центъра на селото произведената от тях земеделска продукция.
Пъстрите щандове с плодове и зеленчуци разгледаха и гостите от унгарския град Фелшьожолца. Със свой импровизиран щанд те също се включиха в изложението. Гостите почерпиха драгановчани с прочутото токайско вино и малки гевречета, наречени переци. Домакините пък ги нагостиха с вкусна градинарска чорба.

Майстор на чорбата бе Пепа Монина. За приготвянето на 160-литровия казан са й били необходими 3,5 часа. В чорбата има всичко, което има и в градината. Когато всички зеленчуци придадат своя вкус, тогава тя става апетитна и ароматна, сподели кулинарката.
За настроението на празника допринесе и фолклорната програма, в която взеха участие самодейци от Драганово и гости от Горна Оряховица и Янтра. По традиция в центъра на селото се изви хоро, на което най-активни бяха децата.
