Гол на Йордан Апостолов изкачи великотърновци на върха в Източната Б група
Гол на Йордан Апостолов изкачи великотърновци на върха в Източната Б група / Дарик нюз, архив

„Етър- 24” излезе начело в класирането на Източната „Б” група, след като победи с 1:0 над ОФК „Сливен”. „Виолетовите” вече имат две точки аванс пред други три отбора, а след две седмици им предстои гостуване на сочения за фаворит „Ботев” в Пловдив.
Като цяло великотърновци бяха по- активния отбор, но за разлика от предишни срещи в събота головите възможности бяха малко.

В 10- ата минута Кямил проби отляво и центрира към Александър Младенов, който не успя да намери добре топката. 120 секунди по- късно Ал. Младенов стреля силно от пряк свободен удар, но край гредата. Пак той създаде проблеми на защитата на гостите в 14- ата минута и ценрира към брат си Стойчо Младенов, който насочи кълбото с глава, но вратарят отби, а междувременно бе маркирана и засада.

Буквално при следващата атака Сашо Младенов можеше да шутира, но предпочете пак да търси Стойчо, който отново бе в засада. За цяло полувреме гостите пък се отчетоха с един далечен удар в очертанията на вратата, отправен от Веселинов, който Цанков улови.

Втората част тръгна с натиск на домакините, донесъл само няколко разбърквания. В 75- ата минута сливналии за малко да дръпнат в резултата, при единственото си голово положение. Ивайло Петров проби опасно и принуди Цветомир Цанков да показва защо е на вратата на етърци. При ответната акция Радослав Анев подаде на Йордан Апостолов, който с мощен шут от границата на наказателното поле заби топката под гредата за 1:0. До края Сашо Младенов стреля на два пъти в аут, а опитът на гостите да изнесат играта и да стигнат до равенство не им донесе успех.

След срещата старши треньорът на отбора Георги Тодоров специално благодари на бизнесмена Дончо Караиванов за това, че е премирал отбора за победата срещу „Сливен”. Наставникът добави, че е горд с футболистите си, които показват характер. Той призна, че играта не е тзази, която иска да вижда, но мотивира настоящото ниво с непълното възстановяване на основни футболисти и липсата все още на сработване между отделните линии в изграждания в движение отбор.

„Етър- 24”: Цанков, Гайдаров, Макенджиев, Русев, Томаш, Анев, Б. Георгиев (87 Русков), Станкев (70 Апостолов), Кямил (65 Самба), Ал. Младенов, Ст. Младенов.