Етър- 1924 почва с домакинства на Видима- Раковски и Белите орли
Етър- 1924 почва с домакинства на Видима- Раковски и Белите орли / netinfo
С две домакинства ще стартира в предстоящото първенство на Западната “Б” група отбора на “Етър- 1924”, постанови изтегления вчера в БФС жребии. На 9- ти август на стадион “Ивайло” гостува изпадналия от елита състава на “Видима- Раковски” /Севлиево/, а седмица по- късно идват “Белите орли” от Плевен.
Първото гостуване е на първенеца на Северозападната “В” група “Ботев” /Криводол/, след което “виолетовите” ще приемат “Монтана”.
През есенния полусезон етърци ще имат 8 мача на свой терен, като освен изброените по- горе тимове под Царевец ще дойдат още: “Рилски спортист”, “Спортист” /Своге/, “Спартак” /Плевен/, “Ком- Миньор” /Драганица/ и “Пирин” /Благоевград/. На чужд терен освен с “Ботев” в Криводол, великотърновци ще играят и с “Академик” /София/, “Чавдар” /Етрополе/, “Балкан” /Ботевград/, “Чавдар” /Б. Слатина/, “Пирин” /Гоце Делчев/ и “Марек” /Дупница/, или общо седем срещи на вън.
Според старши треньорът Велин Кефалов двете домакинства на старта не са особено предимство, защото в началото на шампионата отборите винаги играят трудно и за това ще бъде много важно да се спечелят. Наставникът добави, че умишлено не е искал контрола с “Видима- Раковски”, може би предчувствайки решението на жребия. До сега етърци винаги играеха срещу севлиевския тим в подготвителния период. Последната проверка на готовността на тима за шампионата ще бъде на 30- ти юли на стадион “Ивайло” със “Светкавица” /Търговище/. Тогава отборът ще бъде представен на публиката, ще се видят и новите виолетови екипи- “Lotto”.