Екснационалът Бончо Генчев ще ръководи горнооряховското футболно Локо
Екснационалът Бончо Генчев ще ръководи горнооряховското футболно Локо / Дарик нюз

Бронзовият медалист от САЩ- 94 Бончо Генчев ще ръководи „Локомотив"/Г. Оряховица/, стана ясно в началото на седмицата, след като си стисна ръката с кмета на Общината инж.Добромир Добрев. Първият български футболист играл във Висшата лига на  Англия бе назначен като спортен директор до провеждането на Общо събрание, след което ще стане председател на Управителния съвет. До сега Бончо Генчев бе щатен селекционер към БФС и помагаше на обществени начала на „Локомотив" като методист в детско- юношеската школа на клуба. Той ще изпълни договора си с футболната централа, от който има още няколко месеца, след което ще се ангажира изцяло с "железничарите".

"Имах сериозен разговор с Бончо Генчев по моя инициатива. Идеите ни за развитието и организацията на работата във футболния клуб съвпаднаха и смятам, че можем да ги реализираме съвместно", заяви кметът инж. Добрев. Той представи Бончо Генчев в новата му роля пред треньорите в "Локомотив". Кметът се отнесе критично към резултатите на отбора  последния шампионат в Северозападната „В" група.

"Аз лично не бях доволен от това, което наблюдавах в голяма част от домакинските срещи. Футболният клуб е напълно осигурен финансово за това ниво, където се състезава, но футболистите не бива винаги да слагат хонорарите си на първо място. Искам отбора да носи наслада на публиката с игрите си и повод за самочувствие с резултатите си", каза още кметът Добрев. Той се ангажира да осигурява допълнително от спонсори и рекламодатели между 30-40 хиляди лева извън бюджетните средства, отпуснати с решение на Общинския съвет. Така „Локомотив" ще разчита на поне 100 000 лева на сезон. Кметът поясни, че е получил предложение лично да застане начело на Общинския клуб, но според него Бончо Генчев е най-подходящият за ръководител и лице на „Локомотив".

"За мен това предложение е огромно предизвикателство. Мотивира ме желанието на инж. Добрев да променим стила и организацията на работа във футболния клуб. Говорим за едно цялостно осъвременяване на спортната база. Изграждане на помощни терени, създаване на привлекателни условия за подрастващите. Няма нещо, което да съм започнал в професионален план и да не съм го довел до край. Такъв бях като футболист, такъв искам да съм и като ръководител", каза новият силен човек в "Локото". Любопитно е, че Бончо Генчев поема  поста четвърт век, след като вкара решителното попадение за победата срещу „Бдин", изстреляла  "железничарите" в елита на българския футбол през далечната 1987г.

През новият сезон в Северозападната "В" група горнооряховци ще заложат основно на собствени юноши. Бончо Генчев коментира, че футболът в Горна Оряховица е бил най-силен,когато е разчитал на собствени юноши.

По думите му на младите момчета няма да им е лесно, но трябва да се започне на чисто. 

До края на годината спортният комплекс до градския стадион ще разполага с ново модерно тренировъчно игрище. Първоначалната идея е била то да бъде със стандартните размери 20 на 40 метра, но сега вече се работи по проект, който предвижда теренът да е 35 на 55 метра.

"Огледах изпълнението на бюджета към полугодието. Решил съм като правим нещо то да е качествено и функционално. Това ще бъде един сравнително голям терен с изкуствено покритие. Вече работим и върху идеята за изграждане на допълнително водоснабдяване за нуждите на официалния терен и останалите помощни игрища", анонсира кметът Добромир Добрев.