Един от убийците на Румен Рачев е застрелял и Петър Лупов
Един от убийците на Румен Рачев е застрелял и Петър Лупов / Sofia Photo Agency

Един от двамата физически извършители на убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев е застрелял и великотърновския адвокат Петър Лупов. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във В. Търново.

Георги Трифонов и Васил Филев са в неизвестност и са част от групата за убийства „Килърите", която бе разбита наскоро, а лидерът и Петър Стоянов- Сумиста задържан. Четири са обвиненията, повдигнати срещу него. Едно от тях е за  съучастие като подбудител за убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов.

Стоянов е обвинен и в съучастие в убийствата на бизнесмените Борислав Георгиев и Румен Рачев и в организиране и ръководене на организирана престъпна група, действала на територията на София, Велико Търново, Пловдив и Шумен в периода от 2006 г. до юли тази година. Групата е била създадена с цел извършване на умишлени убийства, умишлено причиняване на тежки телесни повреди и пожари.

С постоянна мярка "задържане под стража" е и 55-годишният Петър Атмаджов от В. Търново, свързван с групата на „Килърите". Прокуратурата го обвинява в съучастие като помагач в убийствата на  Румен Рачев и Петър Лупов. Третото обвинение срещу Атмаджов е за придобиване и държане на незаконно огнестрелно оръжие.

Окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова заяви, че според показанията на трима явни и трима тайни свидетели Атмаджов е имал активна роля и в нанасянето на побоя на Петър Лупов, предшествал убийството му.