Две втори места за Даниел Стоянов на Балканиадата във В. Търново
Две втори места за Даниел Стоянов на Балканиадата във В. Търново / netinfo
Националните отбори на България за девойки до 16 и 18 години станаха Балкански шампиони по модерен петобой. На проведения през почивните дни във Велико Търново Втори открит шампионат за младежи и девойки, те нямаха конкуренция сред съперничките си от Албания, Турция, Гърция, Румъния и Молдова. И в двете възрастови групи нашите момичета изпревариха съставите на Гърция и Турция. В индивидуалното класиране при 16-годишните златен медал спечели румънката Калина Висою, а сребърен и бронзов съответно Марина Компрели /Гърция/ и българката Виолета Желязкова. Великотърновката Антония Грозданова е 11- та.
При 18- годишните индивидуално първа е българката Карина Драголова, следвана от Айкатерини Цивелополу /Гърция/ и Сибел Дасчъ /Турция/. При юношите до 16 години Балкански шампион стана отборът на Гърция, следван от България в състав Даниел Стоянов, Тодор Кацарски и Наско Стаменов, а трети съставът на Румъния. В индивидуалното класиране великотърновецът Даниел Стоянов спечели сребърен медал, бронзов Мариян Антон от Румъния, а шампион стана Харалампос Каполас от Гърция. И при 18- годишните юноши подреждането е същото- шампион Гърция, следвана от България и Румъния. В индивидуалното класиране първи е Никулаус Василас, следван от Димитър Кестенов и Арестеидис Мумзис от Гърция. Даниел Стоянов стартира и в тази въз0раст и завърши 15- ти.
Отборите се състезаваха на плуване, фехтовка и стрелба в Спортния комплекс на Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий” и на крос на хълма “Света гора”. Отличията на призьорите връчи Председателят на Българската федерация по модерен петобой Симеон Монев.