Депозит от 500 лева за всяко новородено търновче искат съветниците от Синята коалиция
Депозит от 500 лева за всяко новородено търновче искат съветниците от Синята коалиция / DarikNews.bg, архив
Депозит от 500 лева за всяко новородено търновче искат съветниците от "Синята коалиция"
49642
Депозит от 500 лева за всяко новородено търновче искат съветниците от "Синята коалиция"
  • Депозит от 500 лева за всяко новородено търновче искат съветниците от "Синята коалиция"

Всеки новороден жител на Община В. Търново да получи срочен банков депозит в размер на 500 лева, предлагат общинските съветници от „Синята коалиция" Камен Алексиев и Мирослав Трифонов.

Сумата за депозита да бъде осигурена от общинския бюджет, искат двамата. Днес те представиха 24 предложения за включване в инвестиционната програма за 2012 г. Алексиев и Трифонов са подготвили предложенията на базата на допитване до гражданите и от предизборната си програма. По думите на Камен Алексиев те не са включили обекти, за които се ангажират други политически сили.

Съветниците настояват да бъдат предвидени средства за подмяна на дограмата в основните училища в Килифарево, Дебелец и Ресен, за саниране на детските градини „Слънце и „Ален мак", за изграждане на тротоари между Зона „В" и квартал „Бузлуджа, както и в промишлената зона, за проектиране на спортни площадки в два от кварталите на В. Търново, за ремонт на спортна зала „Юнак" и на козирката на стадион „Ивайло".

Сред предложенията им са включени още изграждане на детска градина в Зона „В", ремонт на няколко великотърновски улици, които са в много лошо състояние, изграждане на земеделско тържище, осигуряване на 40 000 лева за програма „Ин витро" и т.н.

Чуйте повече от Мирослав Трифонов в звуковия файл.