Деца играят със затворени очи в горнооряховския музей
Деца играят със затворени очи в горнооряховския музей / плакат: организатори

Малки и големи могат да се включат днес (12 юли) в Игри със затворени очи в двора на Историческия музей в Горна Оряховица. Целият ден, от 09.00 до 18.00 часа, ще бъде посветен на обичаните от децата „Сляпа баба" и „Капитане, капитане, какво е морето?". За всички, обичащи необикновени забавления, ще бъде организирано и състезание по рисуване със завързани очи.

С намигване към своите бъдещи гости от Историческия музей, предварително се извиняват и освобождават от отговорност за всички рани, ожулвания, синини и други травми, получени в следствие на игрите. Същевременно поемат ангажимента да утешат и компенсират с награди всички юнаци за понесени страдания.

С откриването на интерактивната изложба „Детето с мен" горнооряховският музей постави началото на новата си инициатива „Семейна събота в музея". Всички жители и гости на града ще могат да го посетят през цялото лято на цената за един детски билет - 1 лев. Условието е само едно - да водят дете със себе си!

Всяка събота е посветена на една от любимите игри в детството. Освен експозицията от игри и играчки, до 13 септември всеки посетител може да разгледа и да участва в кътовете за състезания на открито. Исторически музей - Горна Оряховица ще предостави възможност на всеки желаещ да запечата „детето в себе си" в специално фотоателие.