Чистят Горна Оряховица от стари коли и нелегални сметища
Чистят Горна Оряховица от стари коли и нелегални сметища / снимки: Община Горна Оряховица

Предстои да бъде сключен договор между Община Горна Оряховица и организация по оползотворяването на излезлите от употреба автомобили, след което ще бъдат предприети мерки за отстраняване на старите коли от улиците на града. След подписване на споразумението екоинспектори, заедно с представители на КАТ и на Организацията, ще направят оглед на изоставените автомобили и за всеки един ще бъде съставен протокол за състоянието му придружен със снимка.

На колата ще бъде залепен стикер с предупреждение, че е незаконно изоставена. Стикерът ще бъде придружен с предписание за преместване на автомобила, за което собственикът ще има на разположение три месеца. След това колата ще бъде принудително преместена, а собственикът ще бъде информиран къде да я намери, информират от общинската администрация в Горна Оряховица. След изтичането на един месец, ако автомобилът не бъде потърсен, ще се разкомплектова, а частите ще се рециклират. Излезли от употреба стари коли има на улиците „Шипка", „Кирил и Методий", „Росица", „Струма", „Георги Измирлиев", „Славянска", „Люляк" и „Теменуга".

Чистят Горна Оряховица от стари коли и нелегални сметища
netinfo

На много места в Горна Оряховица продължава и образуването на нерегламентирани сметища по улиците и в междублоковите пространства. Струпването на отпадъците става в близост до празни контейнери. Подобни нерегламентирани сметища има по улиците „Йордан Йовков", „Тунджа", „Вичо Грънчаров", кръстовището между улиците „Радецки" и „Клокотница", както и в кв. „Гарата" на кръстовищата между улиците „Яребична" и „Ниш" и „Каймакчалан" и „Съединение", както и на места по ул. „Каймакчалан". Въпреки призивите и разяснителните кампании в медиите, ежедневно екоинспекторите от Общината констатират, че масово до контейнерите се струпват камари с отпадъци.