Цанко Цветанов и Тодор Колев за победата на Етър-24 срещу Спартак
Цанко Цветанов и Тодор Колев за победата на Етър-24 срещу Спартак / Дарик нюз, архив

Цанко Цветанов: Хареса ми, че отборът игра до самия край

„Спартак” се представи добре и ни затрудни максимално. Нашият отбор променя стила си. Започна да бележи, но и да допуска голове. Когато играеш открито нормално е да допускаш грешки. Тодор Колев е страхотен футболист и за това е тук. В интерес на истината за миг ми мина през ума, че може да се стигне и до пълен обрат, но знам, че футболистите ни са подготвени физически и могат да спечелят. Хареса ми, че отборът игра до край, държеше инициативита и отбеляза три гола, нещо което не е правил този сезон. Не ми хареса нервността. Винаги съм казвал, че футболът е една игра и трябва да се играе спокойно и без напрежение. За мен необяснимо напрегнати и нервни футболисти. Без значение колко са състезателите на терена в противниковия състав ние трябва да играем нашата игра- да държим топката, да разиграваме по фланговете и да създаваме положения. Както видяхте получиха се много хубави неща. За мен не е важен резултата, а да играем добре. Много тежки мачове очакват всички. Доста равностойни са отборите в групата. Надявам се на още по-голяма подкрепа от публиката”, коментира Цанко Цветанов, за когото мачът бе завръщане на „Ивайло” и треньорски дебют пред великотърновска публика.

Тодор Колев: Сигурен бях, че ще вкарам дузпата

В събота Тодор Колев се завърна на стадион „Ивайло” с хеттрик срещу варненския „Спартак”. На 25 май 1999 г. той за последно се разписа с виолетовия екип, отново в „Б” група. Почти 13 години по-късно, възпитаникът на великотърновската школа отново направи щастливи хората по трибуните, решавайки мача в последната минута.

Какво си помисли в 90-ата минута, когато трябваше да биеш дузпата?

Че ще вкарам гол. Аз много пъти съм заставал зад бялата точка, така че бях на 90% спокоен. Нормално за мен.

Малко футболисти бият по две дузпи успешно в мач…

Радвам се, че успях да донеса тази важна за нас победа. Взехме трите точки и сме на първо място. Днес не играхме много добре, с голямо напрежение играхме, но важното е, че победихме.

Как ще коментираш срещата?

Почнахме добре, до 20-ата минута вкарахме два гола, но след получения гол заиграхме с напрежение, не този футбол, който трябваше. Не мога да разбера защо е това напрежение. Излизаш и играеш, това е футбол. Всеки бърка, така че трябва да изчистваме нашите грешки.

В един момент се върна да организираш играта по- задна позиция…

Играл съм навсякъде, така че не ми е проблем да се върна назад. Постарах се да помогна на отбора и се радвам, че успяхме да победим. За напред трябва да играем по-добре.

Едва ли си очаквал да се завърнеш с хеттрик?

Очаквах да играя добре и да вкарвам голове, но чак хеттрик наистина на съм очаквал.