Областният съвет на БСП във Велико Търново поиска отговорност за изборните резултати от ръководството на партията и е заявил подкрепа за президента Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на местната структура на БСП.

Раздор в БСП: Задава се вътрешна битка на Националния съвет (ВИДЕО)

На свое заседание членовете на Областния съвет на БСП във Велико Търново са обсъдили изборните резултати от парламентарните избори на 4 април. След тричасова дискусия социалистите са приели доклада на председателя на Областния съвет Мариана Бояджиева, в който се дава задоволителна оценка на изборните резултати в областта.

С 25 гласа "за", 5 "против" и един въздържал се, Областният съвет на БСП е приел решение, с което настоява за свикване на конгрес, който да посочи мерки за преодоляване на кризата в БСП, както и да обяви официална подкрепа за президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.

Оставка в БСП-Враца заради изборните резултати

Социалистите от Велико Търново настояват за поемане на политическа отговорност за изборния провал от председателя на партията, Изпълнителното бюро, Националния предизборен щаб и Националния съвет.

На заседанието са били избрани заместник-председатели на областния председател Мариана Бояджиева. Нейни заместници ще бъдат кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров и на Сухиндол инж. Пламен Чернев.

Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка, Нинова остава

Във Великотърновска област БСП е втора политическа сила с 21, 99 % от гласовете на избирателите, с два спечелени мандата за 45-то Народно събрание.
БТА