Борислав Раянов от “Ти- рекс” стана държавен шампион
Борислав Раянов от “Ти- рекс” стана държавен шампион / netinfo
Държавен шампион на първенството по класически културизъм в Бургас стана Борислав Раянов. Великотърновецът победи при състезателите с ръст над 178 сантиметра. Асът на “Ти- рекс” се занимава с културизъм от десет години, в момента работи като фитнес- инструктор. В Бургас взе златния медал в конкуренцията на осем съперници. Жури от седим души оцени симетрията, правилното позиране и волното съчетание на 28- годишния спортист от Старата столица.

Съотборникът на Борислав Раянов- Христо Цонев е втори в надпреварата на културистите с ръст до 170 см. Той е на 23 години, от 12 месеца тренира в “Ти- рекс” при Петър Петров. В Бургас Цонев участва и в националния турнир “Мечката”, в който се класира на трето място в категория до 70 килограма.

Основният проблем на великотърновските културисти е липсата на зала. След като напуснаха помещението в мебелна къща “Болярка”, заради изтекъл договор, момчетата с изваяни тела тренират в бившия стол на СОУ “Г. С. Раковски”. Покривът на залата тече, баня няма, показа проверката на “Дарик”.

“Кметът д- р Румен Рашев обеща, че ще ни даде зала. Първо трябваше да стене през април, после ни отложиха за юли, сега е септември. Закупили сме необходимите уреди, няма къде да ги разположим. През годините откакто съществуваме като клуб винаги сме си плащали наем и никога не сме били супсидирани от Общината”, каза Петър Петров- председател и треньор на “Ти- рекс”. Според него липсата на елементарни условия гони момчетата от залата. Това е и причината клубът да не изпрати пълен отбор на Държавното първенство в Бургас.

“Все още не сме приели новопостроеният комплекс на стадион “Ивайло”, защото има процедура. Когато това стане ще предоставим зала на клуба по културизъм”, коментира д- р Рашев.