Благодарим за помощта, г-н Саркози!
Благодарим за помощта, г-н Саркози! / netinfo
Благодарствено писмо до президента на Френската република Никола Саркози изпрати кметът д-р Румен Рашев. В него се казва: „Приемете моите лични и на всички граждани на Община Велико Търново най-искрени и сърдечни благодарности за Вашия огромен принос в успешното освобождаване на несправедливо осъдените в Либия наши сестри и палестинския лекар.
Всички ние много високо ценим усилията и приноса на г-жа Сесилия Саркози. Българското общество никога няма да забрави нейната смелост, готовността й да вдъхне кураж и вяра на нашите сънародници в най-трудните моменти на тяхното пленничество.
Осем дълги и трудни години цялото българско общество беше съпричастно с мъките и страданията на нашите сънародници. Всички ние положихме усилията, на които бяхме способни, за да постигнем справедливост. Усилията ни се оказаха недостатъчни.
Гражданите на Община Велико Търново - историческата и духовна столица на България още веднъж изказват своите благодарности за положените от Вас и г-жа Саркози усилия за освобождаване на нашите сестри и на палестинския лекар.
Благодарим Ви и за това, че защитихте европейските ценности, защитихте справедливостта!”
Д-р Румен рашев изпрати благодарствено писмо и до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу.