Daniel Panov
Daniel Panov / netinfo
67 милиона лева са нужните средства за изграждане на инфраструктура около новите жилищни сгради, които се строят във Велико Търново, каза по време на днешното заседание на Общинския съвет в старата столица кметът  инж. Даниел Панов.
 
По време на сесията, питане относно липсата на пътна настилка на ул. „Иван Хаджидимитров“ отправи общинският съветник от БСП Валерия Дончева. „В този район през последните години се извършва ново жилищно строителство, както и изграждане на цялостна обща подземна ВиК мрежа. По тази причина, както и поради липса на осигурено финансиране до сегашния момент не е изграждан този участък на улицата”, обясни кметът Панов. И уточни, че от Община Велико Търново имат предвид цялостно изграждане на участъка от улица “Иван Хаджидимитров“  в североизточната част на кв. „Бузлуджа“. Там  все още не е завършено цялостното жилищно строителство. След като се завърши трябва да има цялостно асфалтиране. Затова през тази година ще има цялостно проектиране на улицата
 
Панов уточни, че в  сумата, необходима за изграждането на инфраструктура около жилищните сгради се включват и други важни инфраструктурни проекти в града. В момента също има внесени проекти за допълнително финансиране към бюджета на община Велико Търново. „Аз ще продължавам да търся средства, не само от бюджета на Община Велико Търново, но и допълнителни средства за създаването на тези нови улици“, категоричен бе Даниел Панов.